Kinn vagyunk az idei év legvaskosabb Mozgó Világával, megjelent a nyári dupla számunk, melynek évtizedes hagyományai vannak. A 256 oldal hallatlanul izgalmas szövegeket tartalmaz, bőséggel talál a kedves olvasó érdekességeket a folyóiratban.

Tartjuk magunkat ahhoz a szokásunkhoz, hogy eredeti dokumentumokkal jelentkezünk. Itt most a teljesség igénye nélkül hívjuk fel a figyelmet jónéhány olyan dolgozatra, melyeknek számításaink szerint igen nagy lesz a hullámverésük.

Szelényi Iván és Mihályi Péter azt a témánkat viszi tovább hallatlanul eredeti formában, melyről korábbi pódiumbeszélgetésünkön volt szó. Az összeszokott szerzőpáros azt kérdi: Van-e a Fidesznek értelmisége?

Fleck Zoltán elmélyült esszét közöl a despota tragikus magányáról.

Csanádi Mária több kutató munkáját egybefogva számol be a Fidesz-évtizedről, a téma a foglyul ejtett ország.

Széchenyi Ágnes dokumentum-összeállításában Sárközi Márta leveleit adja közre, mely irodalomtörténeti kuriózumnak tekinthető.

Iványi Gábor a százéves Hazay Lujzával beszélgetett, az első részt júniusi számunkban közöltük, itt olvasható a folytatás.

Közreadjuk Spiró György vadonatúj regényének izgalmas részletét.

Pódiumbeszélgetésünk a szittya harcmodorról, komolyabban szólva katonai kérdésekről szól. Azoknak ajánljuk, akik érteni szeretnék, hogy mi történik körülöttünk a harctéren és a kulisszák mögött.

Állandó naplóíróink és kritikusaink mellett – akiknek sorában megtaláljuk Parászka Borókát, Pető Ivánt, Révész Sándort, Benda Lászlót, Majtényi Lászlót és másokat, felhívjuk még a figyelmet három igen érdekes olvasmányra. Pótó János Erzsébet királynő szobor-utóéletét vette górcső alá, a kolozsvári doktorandusz, Magyari Nándor László az erdélyi magyarok szorult helyzetéről írt briliáns esszét, Szegő Iván Miklós pedig igen oldott stílusban beszél arról, hogy miért okosabbak nálunk a finnek. A versekkel és novellákkal további olvasnivalót kínálunk. A számot Botos Péter üvegszobrainak exkluzív minőségű képeslapjaival színesítjük.

A Mozgó Világ a művelt, okos és kíváncsi ember folyóirata. Prémium tartalmaink azoknak szólnak, akik kétségekkel fogadják a körülöttünk zajló eseményeket. Abban a reményben adjuk most át a nyári duplát, hogy olvasóink ezúttal sem fognak csalódni bennünk.

A Mozgó Világ megvásárolható a Relay üzleteiben és a Libri hálózatában Budapesten, vidéken pedig a komolyabb könyvesboltokban, újságosoknál. A legjobban azok járnak, akik előfizetnek ránk. Tartalmaink előfizetéses formában, PDF-ben elérhetők a laptapir.hu oldalán, ahol mellettünk számos más újságot és folyóiratot is el lehet érni.

Jó olvasást, kellemes kikapcsolódást kívánunk minden kedves olvasónknak. Kérjük, támogassanak bennünket, hogy munkánkat folytathassuk!

A szerk. (2023, augusztus 18)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét