Lángh Júlia: Az okkult polgi

A falunak látszó, 2013-ban várossá avanzsált Aba polgármestere, Kossa Lajos 1994 óta vezeti helyi népét, jelenleg mintegy négy és fél ezer főt.

Gárdonyi László: Az idő és az anyag

Csurka Eszter munkái

Parászka Boróka: Traktor, pecsenye – felfalni az uniót

Mintha hatalmas csokoládépapírba csomagolták volna Erdélyt, olyan a látkép néhány héttel az európai parlamenti választás előtt.

Vörös István: Egy kivesző nemzethez

Hallgasd el, testem, a szép téléjjeli látványt,
mely átviláglott a sötét fölött,
a nagy fotelban a folyosó kanyaránál
váratlanul egy otthagyott csülök.

Ha átmegy Salvinihez, nullára fog redukálódni

Pódiumbeszélgetés Dobrev Klárával, Jávor Benedekkel, Inotai Edittel és Soós Eszter Petronellával, a moderátor Pikó András

Gárdonyi László: A sport vallása

Nemere Réka munkáiról

Fáy Miklós: Olló nem volt

Nem azt mondom, hogy most már tilos bármihez hozzábiggyeszteni a 2.0 kiegészítést – de, azt mondom. Aki nem érzi, hogy ez nem cím, csak további elcsépelés, az ne fogjon könnyelműen a húrok pengetésihez. Vagy ne olyan húrokat pengessen, mint a Rozsdatemető.

László Ferenc: Egy tahóról (2018. december)

Ha jobban belegondolunk, egészen elszomorító, hogy az elmúlt évtizedek során mi mindennek nem sikerült iskolát teremteni a magyar televíziózásban

Bozóki András: Száz év talány (januári szám)

Ha visszapillantunk a magyar politika elmúlt száz évére, azt látjuk, hogy a leghosszabb ideig tartó korszakok mindössze három politikus nevéhez kötődnek: Horthy Miklóséhoz (1919–1944), Kádár Jánoséhoz (1956–1988) és Orbán Viktoréhoz (1998–2002 és 2010-től mostanáig)

Gárdonyi László: A látható, de leírhatatlan

Kelemen Zénó szobrairól